Moj internet dnevnik
mikešgrad
Blog
srijeda, srpanj 15, 2009
ulje
3 žlice brašna
tikvica (nasjeckana na kockice)
3 dcl mljeka (ili vrhnje)
6dcl vode
kim (kopar)
2 prstohvata soli
1 žličica vegete
biber

brašno dinstate na ulju
dodate tikvice, mljeko, vodu,kom, sol, vegetu, biber
kuhate cca 30 min, dok se juha ne zgusne
tko voli rijeđe nadolije još vode malo
prcinkabare @ 16:20 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
ponedjeljak, lipanj 1, 2009
2 l crnih bobica od bazge
1,5 l vode
1,5 kg šečera
1 štapić od vanilije
0,5 l špirita (96%-tni alkohol, može se uzeti i u apoteci)
2,5 dcl ruma
bobice prokuhati u vodi (ne stiskati ili gnječiti) 30 min zatim lagano procijediti kroz gazu ili krpu.
dodati šečer i vaniliju te nastaviti kuhati dok se šečer ne otopi
u hladno dodati špirit i rum, promješati i staviti u staklene flaše

navodno je jedan od najboljih likera koji postoje i što duže stoji (na hladnijem i tamnom mjestu) to je bolji i nema rok trajanja
prcinkabare @ 12:35 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, svibanj 15, 2009
za ovaj sam čuo da je jako dobar

60 cvjetova bazge
6 l vode
6 kg šečera
20 dkg limunske kiseline
pola konzervansa

vodu, šečer i konzervans prokuhati
u poluohlađenu (mlaku) tekućinu uroniti cvjetove i imunsku kiselinu
ostaviti 24 sata, zatim procijediti kroz gazu ili krpu i ljevati u flaše
prcinkabare @ 11:07 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, svibanj 14, 2009
25 cvijetova bazge
4 l prokuhane i ohlađene vode
3 kg šečera
10 dkg limunske kiseline
sok od 3 limuna
konzervans

cvjetove utopite u vodu i ostavite 24 sata.
procjedite kroz gazu ili krpu i ukuhajte na peči dodajuči šečer i konzervan (ako čete popiti brzo sok netrebate konzervans dodavati, dovoljno je da sirup držite u frižideru)
u hladno dodajte limunsku kiselinu i limunov sok i promješajte

bazgu nemojte brati blizu ceste jer je puna prašine.
prcinkabare @ 09:52 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, studeni 10, 2008
0,5 l mljeka
10 dkg čokolade u prahu
40 dkg šečera
2 dcl ruma

Pomješajte mljeko i čokoladu (da nema grudice) stavite kuhati i stavite šečer, kada prokuha maknite s vatre.

U hladno ulite rum
prcinkabare @ 14:26 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
utorak, listopad 28, 2008



odresci (šnicle)
1 dcl vina
žličica mljevene paprike
3 jaja kuhana
3-6 kisela krastavca
sol 
papar
vegeta


Odreske pecite na ulju. Izvadite ih van i na ulje dodajte vino, papriku, promješajte i vratite meso.
nadolite malo vode i dinstajte oko pola sata (ako vode usfali nadolite).
posolite, popaprite i dodajte vegetu po ukusu. 
Posebno skuhajte jaja,očistite i narežite na kockice.
Kisele krastavce narežite na kockice.
Gotovo meso izvadite,a u umak dodajte jaja i krastavce, te malo prokuhajte.

prilog:pire krumpir i salata


prcinkabare @ 17:25 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, listopad 22, 2008
1 pivo (0,5 l)
30 dkg šečera
3 dcl rakije
ekstrakt kruškovca

Sve zajedno staviti i mješati dok se šečer ne otopi.
Umjesto kruškovca možete staviti neki drugi ekstrakt ako želite eksperimentirati.
prcinkabare @ 13:47 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, listopad 7, 2008

 

1 kg suhog graha skuhati i ohladiti

Posebno skuhati:

1 l gustog paradajza (pasiranog)

2 kg paprike crvene i žute (izrezane na kockice)

4 grančice peršina i celera (sitno nasjeckano)

1 glavica crvenog luka (nasjeckanog)

6 režnja češnjaka (nasjeckanog)

4 dcl vinskog octa

4 dcl ulja

2 dcl šečera ( 1 jogurtova čašica, ako nemate mjericu) +3 žlice

6 žličica soli (malih za kavu)

2-4 žličice papra

 

Kuhati 30 minuta. Skinuti s peći i dodati 5 g konzervansa. Kad se povrče skuha, pomiješa se s grahom i još se malo prokuha.

 

Stavljati mlako u flašice.

 

prcinkabare @ 17:22 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 10, 2008
1 l kuhanog paradajza
3 kg crvene paprike narezane na rezance
3-4 lovorova lista (cijela)
2 dcl ulja
1/2 dcl octa
1 šaka sitno sjeckanog peršinovog lista
5-6 režnjeva češnjaka sitno sjeckanog
1-2 kom ljute feferone sitno sjeckane
soli po ukusu
15 dkg šečera


sve zajedno kuhati 3 sata na laganoj vatri.
prcinkabare @ 19:31 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 10, 2008
2 kg bresaka
1 kg šečera
1/3 konzervansa


Breskve operite  i narežite na komade.
Stavite kuhati sat vremena, te ih zatim izmeljite.
Mljevene breskve opet stavite kuhati, na lakšoj vatri i dodajte šečer i konzervans.
Kuhajte još sat da sat i pol , te ih ulite u flašice i okrenite naopako.
prcinkabare @ 11:26 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 11, 2008
2 kg šunke
2 l crnog vina
omot lisnatog tjesta 
1 žumanjak

Od suhe unke oblikujte četvrtasti komad bez kosti i kože pa ga kuhajte 2 sata u crnom vinu.
Prema potrebi nadolite malo vode.
Ohlađenu i ocjeđenu šunku narežite na tanje kriške, ali ne razdvajajte ju, pa ju čvrsto omotati s lisnatim tjestom.
Na tjestu načinite udubljenja prema naznačenim kriškama radi lakšeg rezanja i premažite s žumanjkom.
Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva
prcinkabare @ 14:31 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
subota, veljača 9, 2008
1/2 kg rebra od svinjetine
1 glavica kelja
1/2 kg krumpira
2 režnja češnjaka
sol, sitna paprika, kim, ulje i brašno

Meso izrežite na manje komade i prepržite na ulju.
Kelj izrežite na rezance pa ga pržite u istoj masnoći.
Krumpir izrežite na lističe, posolite i složite na dno posude i prekrijte s mesom i keljom.
Sve začinite sa solju, kimom i češnjakom te prekrite još jednim sojem krumpira.
Na ulju prepržite brašno sa sitnom paprikom i razrijeđeno s malo vode preliti po cijelokupnoj smjesi.
pecite oko 1 sat na 200 stupnjeva
prcinkabare @ 14:24 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, veljača 7, 2008
1 veče pile
2 cl maslinovog ulja
20 češera češnjaka
ružmarin
3 lovorova lista
sjeckani peršinov i celerov list

Očiščeno pile natrljajte solju i paprom izvana i iznutra.
U unutrašnjost pileta stavite trečinu začinskih biljaka i sav češnjak neoguljen.
U tepsiji prelite pile uljem i okružite s preostalim začinskim biljkama.

pecite  na 200 stupnjeva oko sat i pol
prcinkabare @ 14:19 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 6, 2008
0, 75 kg govedine
2 glavice luka
10 dkg slanine
2, 5 dcl crnog vina
2 cl pasirane rajčice
ulje, sol, vegeta, papar, sitna crvena paprika

Govedinu narežite na manje kockice i složite u posudu zajedno sa sitno isjeckanim lukom i prelite uljem.
Preko luka složite slaninu izrezanu na ploške. 
U vino dodaje sol vegetu, papar i crvenu papriku tte prelite meso s tim.
posudu dobro poklopite i dinstajte oko sat vremena na laganoj vatri bez mješanja. 
Prema potrebi doliti malo pasirane rajčice. 
prcinkabare @ 14:13 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, veljača 5, 2008
1/2 kg krumpira
40 dkg brašna
jaje
20 plavih šljiva
10 dkg maslaca
krušne mrvice
ulje, sol, šečer, cimet, vanilija i kiselo vrhnje

Od kuhanog i zdrobljenog krumpira, brašna i maslaca, uz dodatak jednog jajeta i malo soli zamjesite tjesto.
Tijesto razvucite prst debelo i izrežite na četverokute. 
U svaki stavite šljivu i oblikujte kuglicu.
U kipućoj posoljenoj vodi kuhajte 10 minuta i ocijedite ih. 
Na malo maslaca prepržite krušne mrvice i u njih uvaljajte knedlu.
Odozgor ih posipajte  šečerom u prahu uz dodatak cimeta i vanilije.
po ukusu poslužite i kiselo vrhnje
prcinkabare @ 14:06 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, veljača 4, 2008
1/2 kg špageta
10 dkg trapista
10 dkg ementalera
2 žlice kiselog vrhnja
2 jaja
10 dkg maslaca
5 dkg krušnih mrvica
ulje, sol, parmezan

Špagete skuhajte u slanoj vodi.
Polovicu špageta stavite u vatrostalnu posudu namazanu maslacem i posutu mrvicama.
Na špagete naribajte ili narežite sir te stavite isto u posudu.
Jaja umutite, zasolite i pomješajte s vrhnjem.
Pecite ih na 200 stupnjeva i pred kraj polite vrhnjem.
Gotovo jelo posipajte parmezanom

prcinkabare @ 14:00 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
nedjelja, veljača 3, 2008
5 velikih žlica pšeničnog griza
1 žlica ulja
1 jaje
sol 
list peršina

Zamjesite tijesto od griza, ulja, jaja, soli dodavajući sitno narezani list peršina.
Sver dobro umjesite.
Od smjese mokrom žlicom odvajajte manje količine i ukuhajte u provreloj juhi.
Kuhajte ih 10 min. 
prcinkabare @ 13:56 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, veljača 2, 2008
3 jaja
4 žlice vrhnja
6 dkg brašna (oštrog)
sol

Izradite čvrsti snjeg od bjeljanjka i u njega lagano mješajući dodajte izrađene žumanjke s vrhnjem.
Dodajte jednu malu žličicu soli i umješajte brašno.
Smjesu stavite u pouljenu i pobrašnjenu tepsiju u tankom sloju.
Pecite u rerni 10-15 minuta.
Ohlađni biskvit izrežuite na kvadratiče ili trokute i servirajte prelivene juhom ili umakom
prcinkabare @ 13:51 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, veljača 1, 2008
3 jaja
1 jogurt
30 dkg šečera
1/2 šalice ulja
50 dkg brašna
1 prašak za pecivo (PP)

pjenasto umutite jaja uz dodavanje ulja, jogurta, brašna s PP i šečera. 
U pouljenu i pobrašnjenu tepsiju razlite smjesu.
Pecite na 180 stupnjeva oko 45 min.
prcinkabare @ 13:47 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, siječanj 31, 2008
30 dkg gljiva (šampinjoni, vrganji, lisičarke ili pečurke)
4 jaja
2 dcl vrhnja
1 glavica luka
1 peršin s lišćem
sol, papar

odvojite klobuk od drške i sve prokuhajte u slanoj vodi.
Drške izrežite na male kocke, a klobuke na tanke lističe.
Prepržite sitno isjeckani luk i korjen peršina.
Pred kraj dodajte narezane gljive, sol i papar.
Kad gljive omekšaju dodajte razmućena jaja.
Kada su jaja pržene prelite vrhnjem i dekorirajte peršinovim listom.
prcinkabare @ 13:42 |Komentiraj | Komentari: 0
svatovske torte
Svatovske torte
Svatovske torte
Svatovske torte

Svatovske torte
Svatovske torte
Svatovske torteSvatovske torte
Svatovske torteSvatovske torteSvatovske torte
TagList
Kuharica
Shoutbox
23.8.2016. 17:30 :: obat asam urat
obat asam urat
24.8.2016. 1:10 :: obat asam urat
obat asam urat
24.8.2016. 16:46 :: obat asam urat herbal
obat asam urat herbal
24.8.2016. 17:11 :: obat asam urat herbal
obat asam urat herbal
24.8.2016. 17:36 :: obat asam urat herbal
obat asam urat herbal
27.8.2016. 8:37 :: obat bayi sembelit
obat bayi sembelit
27.8.2016. 8:37 :: obat sembelit bayi
obat sembelit bayi
31.8.2016. 20:45 :: obat batuk bayi
obat batuk bayi
1.9.2016. 19:22 :: obat keputihan
obat keputihan
1.9.2016. 19:23 :: obat keputihan herbal
obat keputihan herbal
1.9.2016. 19:23 :: obat keputihan ibu hamil
obat keputihan ibu hamil
1.9.2016. 19:24 :: obat keputihan alami
obat keputihan alami
4.9.2016. 1:43 :: propolis
propolis
4.9.2016. 1:44 :: obat untuk bayi
obat untuk bayi
4.9.2016. 1:44 :: obat untuk ibu hamil
obat untuk ibu hamil
5.9.2016. 17:39 :: obat hepatitis herbal
obat hepatitis herbal
5.9.2016. 17:41 :: obat herbal hepatitis
obat herbal hepatitis
5.9.2016. 17:41 :: obat hepatitis alami
obat hepatitis alami
12.9.2016. 12:47 :: obat herbal untuk hepatitis
obat herbal untuk hepatitis
12.9.2016. 12:48 :: propolis obat liver
propolis obat liver
17.9.2016. 2:38 :: obat maag dan asam lambung
obat maag dan asam lambung
17.9.2016. 2:39 :: obat maag paling bagus
obat maag paling bagus
17.9.2016. 2:39 :: obat maag buat ibu hamil 
obat maag buat ibu hamil 
19.9.2016. 5:26 :: obat maag yang aman untuk ibu hamil
obat maag yang aman untuk ibu hamil
19.9.2016. 5:26 :: obat maag tradisional ampuh
obat maag tradisional ampuh
21.9.2016. 8:05 :: obat propolis
obat propolis
21.9.2016. 8:05 :: propolis
propolis
21.9.2016. 8:06 :: obat herbal
obat herbal
22.9.2016. 12:10 :: obat maag kronis paling mujarab
obat maag kronis paling mujarab
22.9.2016. 12:10 :: obat maag alami paling ampuh
obat maag alami paling ampuh
Cura
http://fly.cc.fer.hr/~shlede/gif/dance2.gif
Margarita


SASTOJCI:
tequila 0,03
triple sec 0,03
lime juice 0,10
sol, led, limun

Najpoznatiji koktel na bazi tequile, osmišljen u '40-tim godinama prošlog stoljeća

U šejker ili neku drugu zamjensku posudu uliti navedene sastojke pića, dodati 2-3 kocke leda, sve skupa protresti te procijediti u već unaprijed pripremljenu čašu.

Dekoracija čaše:
Čaša po mogućnosti na stalku, kosih stijenki (martini čaša). Rub čaše namazati limunom te je lagano umočiti u sol kako bi se sol uhvatila za rub čaše. Okruglu krišku limuna ili limete zarezati do pola i zataknuti na rub čaše te servirati.
Arhiva
« » ruj 2016
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Birthday cake
http://www.bakeshoppeasheville.com/info/pics_cakes/birthday_cake03.jpg
TagCloud
Brojač posjeta
77644
Anketa
slobodno vrijeme provodim





Torta
http://www.whatwereeating.com/food_pics/2006-10-10_tropical-coconut-cake.jpg
Palačinke sa sladoledom

SASTOJCI:
7 žlica brašna
3 dl mlijeka
1 jaje
sol prstohvat
1 dl ulja
1 vanili-šećer
sladoled

Sladoled od vanilije ili čokolade, šlag, preljev od čokolade s orasima

Izmiješati mlijeko, brašno, jaja, sol, ulje i vanili šećer. Dobije se jedna fina gusta masa i zatim se peku tanke palačinke. Nakon pečenja punimo je kuglicom sladoleda, prelijemo čokoladom - preklopimo i serviramo na topli pijat (tanjur) koji smo prethodno posuli orasima i ukrasili čokoladom. Palačinku zatim opet pospemo orasima, prelijemo čokoladom i ukrasimo sa šlagom i koricom od naranče i možemo poslužiti gostima.
mladenci
.http://www.porocnikoticek.si/thumb/263.jpg
Pina Colada

SASTOJCI:
tamni rum 0,03
coco sirup 0,02
sok od ananasa
vrhnje za kuhanje

Slatki cocktail na bazi ruma, piće koje najčešće povezujemo s Puerto Ricom, gdje je i nastao prije pedesetak godina
Napuniti čašu ledom, dodati rum i coco sirup te do vrha čaše napuniti sok od ananasa i malo vrhnja, sve skupa protresti. Čaša po mogućnosti visoka, debljih stjenki i šira u vrhu. Zapremine cca 3 dcl. Servirati sa slamkom. Ukrasiti po želji kriškama limuna, naranče ili ananasa zataknutim za rub čaše.
Piti opušteno i uživati!
Index.hr
Nema zapisa.